Reklama
 
Blog | Ross Hedvicek

Jak jsem byl (téměř) vykopnut z blogu Respektu

Tak mne vykopli z blogu Respektu - well, ne úplně, aspoň prozatím ne. Zatím jsem byl vyšoupnut pouze z titulní strany, ve slangu Respektu „titulka“, což znamená, že na stránce http://blog.respekt.cz a podstránkách o mně není ani zmínka, jako bych neexistoval, ale můj blog existuje (když víte kde ho najít - http://hedvicek.blog.respekt.cz ). Pouze není inzerován na hlavní stránce Respekt blogu jako každý jiný blogger. Diskriminace emigrantů - nic jiného. A zmizel jsem ze všech žebříčku! Těch 5468 čtenářů, co četlo můj článek o Mašínech, jako by nikdy neexistovalo. Až do dnešního dne jsem s podstatným náskokem vedl veškeré tabulky a žebříčky čtenosti, v posledních pár dnech jsem vedl dokonce i v žebříčku karmy. A to byl kámen úrazu. To jsem si dovolil moc - mít větší čtenost než blogem Respektu propagovaní mladí neokomunisté, staří exkomunisté a registrovaní spolupracovníci StB (ověřte si na http://www.cibulka.com)? To přece nejde!

Dnes ráno jsem dostal tento e-mail od technicky méně zdatného administrátora Respekt-blogu Adama Javůrka:

Odosielatel: javůrek
Text správy:
Vážený pane Hedvíčku, jedna zpráva špatná, jedna dobrá.
Bohužel někdo s přístupem k vašemu počítači opakovaně podvádí s vaší karmou. Bylo by nespravedlivé porovnávat vaší karmu s karmou ostatních autorů, proto jste byl vyřazen z titulky. Pánové Rohlíček a spol jsou v komentářích blokování, občasné úlety a spamy s hedvicek.unas.cz blokujeme.
Hezky den
Čas: 12.12.2006 9:23:27

Mé vysvětlení: Adam Javůrek je méně technický zdatný administrátor a nechápe, jak systém funguje. Kdybych připustil, že Javůrek je technický zdatný a ví, jak systém funguje, musel bych dojít k závěru, že úmyslně lže a takových tvrzení bych se nechtěl dopouštět. Program dovoluje jen JEDNO karmové kliknutí ze stejného IP-čísla. Ano, a přiznávám se dobrovolně, že jsem ješitný jako svině a ze svého počítače si na svou karmu (jako každý druhý blogger) sám sobě kliknu – ale mohu to udělat jen jednou, nikoliv opakovaně a tudíž k významnému zvýšení karmy nedojde. Program opakované klikání na karmu nedovolí a používám jen jeden počítač. K dalšímu "podezřelému" zvyšování karmy docházelo ze strany mé dcery, která má dva počítače, každý s jiným IP, a občasné skutečně na karmu klikla – ovšem, o tomhle Adam Javůrek věděl od samého prvopočátku, protože jsme o tom mluvili. A to bylo všechno, mé vlastní fandění sám sobě a fandění mé dcery nedalo dohromady víc než 1,0 až 1,2 pointu. Mé články mají karmu v rozsahu 20 až 36 pointu. Takže, tak je to s oficiální výmluvou Respektu, proč mne diskriminují. Nějak jim to neštymuje.

Reklama

Předpokládám, že je vám všem jasné, že skutečným důvodem tohoto zásahu je obsah mých článku – je to obyčejný pokus o poněkud neohrabanou cenzuru. Problémy s cenzurou a diskriminaci byly v blogu Respektu od prvopočátku. Moje články se nikdy nedostaly do rubriky Výběr, která je dále linkovaná, další možnost, jak autora zatlačit do pozadí. Výběr je na SME blogu default, zde to je jen odměna pro politický vyhovující autory. Ano, i na blogu Respektu je řada velmi dobrých autorů, ovšem způsob, jakým tam jsou do popředí protlačeni pologramotní jedinci, ověnčení tituly (VIP), kteří nejenže nemají co říci, ale je ani nikdo nečte, je prostě ostudný.

Začínám mít dojem, že můj kamarád Ľubo ze Slovenska měl pravdu, když mi vyčítal, že jsem se přihlásil do blogu Respektu. Pravil mi: "Len sa im pcháš do riti a zvyšuješ návštěvnosť ich blogu!". Jo, jenže mne na tom lákalo mít blog, jehož adresa konci na .cz! Přiznávám se sebekriticky, že jsem blbě sentimentální emigrant. Stydím se a sypu si popel na už tak šedivou hlavu. Měl jsem vědět a předpokládat, že všechno, co konci na cz, je známkou nižší kvality, cenzury a nulové svobody projevu.

Cenzura a omezování svobody projevu je nepříjemná věc. Vy, čtenáři z České republiky, v tom žijete a budete muset žít, vy čtenáři že zahraničí, nedělejte si o Česku zbytečně iluze! Nelze mít respekt k Respektu, který nemá respekt k svobodě projevu. Jaké výmluvy použijí k omezování svobody projevu a k cenzuře, pak už vůbec není důležité.